Руският патриарх Кирил внесе раздор в редиците на иначе Обединените патриоти. Днес в ефира на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов нарече патриарха „второразрядно ченге и хитрец“, а също така и „цигареният митрополит на Русия“.

Думите на Симеонов обаче не са се харесали на коалиционния му партньор Волен Сидеров. Преди минути от пресцентъра на партия Атака разпространиха прессъобщение.

То обаче е от името на цялата парламентарна група на Обединените патриоти, чийто председател е Волен Сидеров. Публикуваме текста без редакторска намеса:

ПГ на ОП се разграничава от грубите и недопустими нападки на вицепремиера Валери Симеонов, направени по БНТ срещу главата на най-голямата православна църква в света.

Смятаме, че е недопустим подобен език към Негово светейшество патриарха на Руската православна църква Кирил, който беше приет официално от премиера на Република България Бойко Борисов, президента Румен Радев и отслужи заедно с българския патриарх Неофит празнична литургия по случай 140 г от Освобождението на България от турско робство.

Настояваме вицепремиерът Валери Симеонов, който е квота на Коалиция Обединени патриоти в българското правителство да поднесе извинение на руския патриарх за нанесените обиди.

Председател на ПГ Обединени патриоти:

Волен Сидеров