Румен Радев и Илияна Йотова официално встъпиха в длъжност във втория си мандат като президент и вицепрезидент на Републиката. „Още преди години за мен не беше важно колко време ще бъда президент, а какъв президент ще бъда. Ще продължа да бъда президент на всички български граждани, независими от техния пол, религия и политически пристрастия. Ще отстоявам правата и интересите на своя народ. Вярвам, че заедно ще градим свободна и просперираща държава. Да живее България!“, заяви Радев в кратката си реч.

Той обеща в идните години да бди страната ни да не се отклонява от пътя. „Ще отстоявам суверенитета, закона, сигурността  и справедливостта. Политическата промяна е само първата крачка“, заяви още държавния глава.

Сред официалните лица на площада беше забелязан бившият премиер Симеон Сакскобурготски, но отсъстваше лидерката на БСП Корнелия Нинова.

На церемонията по встъпване в длъжност присъстваха премиерът Кирил Петков, председателят на Народното събрание Никола Минчев, министри, дипломати и духовници.