Президентът Румен Радев премина в директна атака към властта. Така прозвуча констатацията му от Елин Пелин, че ако той управлява страната, нямаше да се краде, съобщава DarikNews.

"Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи със 600 000. И недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици". Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Елин Пелин, където е на посещение.

Радев напомни, че не вярва на правителството.

"Нека Ви напомня, че отдавна снех доверие от този кабинет. От години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността“, подчерта държавният глава. И допълни:

„При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали“, коментира още Радев.

"Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства, и органите на реда трябва да уважават тези права", разкритикува още полицията държавният глава. Радев недоволства също, че е недопустимо да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани.