“Президентът не може да иска оставки, но аз ще бъда винаги на страната на гражданите. В момента правителството губи тяхното доверие. Поради това всички действия и извинения на правителството имат една цел оттук-нататък – да не загубят властта, с която са се сраснали. Протестите са закономерно основателни”.

Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев след тържественото събрание във Военната академия „Г.С.Раковски“ по повод празника на Сухопътни войски, предаде репортер на Novini.bg.

"Винаги съм отворен за среща с премиера Борисов. Готов съм да изслушам неговата визия, с която смята да пребори корупцията по високите етажи на властта и катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далече напред по темпове на икономически растеж и качество на живот'', каза още той.

"Правителството трябва да реагира. Управляващите се опариха вече с Истанбулската конвенция. Лутат се как да определят своята позиция. Навън не са изразявали твърда позиция. Проблемът е глобален. Този пакт не работи в наш интерес, защото той поставя националния ни суверенитет под заплаха. Ето защо считам, че България не трябва да подписва Пакта за миграция на ООН'', посочи президентът. "Никога не съм казвал, че България е блато, а че трябва да се измъкне от блатото'', завърши Румен Радев.