„Само малко съмнение в нас да се появи и сме приключили!”, каза премиерът Бойко Борисов на среща със съпартикците си в НДК  като изтъкна, че най-голямата сила на ГЕРБ е чистотата на нейните партийни членове. Борисов даде за пример БСП: „Никога не съм мислел, че тази монолитна, с мотивирани от носталгия хора, може да се докара до 10%”.

Борисов се обърна към депутатите от ГЕРБ: „Не ви ли се иска да промените законите, както трябва. Той даде за пример последния случай на избягал в чужбина разследван за убийство. „Не е ли логично като има домашен арест да не може да напусне страната? Защо не си направим такива закон?”, попита премиерът.

„Тук искам пак да сте самоинициативни”, каза Бориов на депутатите на ГЕРБ.

Той се обърна и към евродепутатите: „Не трябва да забравяте, че вие сте излезли оттук. Не може да забравят, че всички тук са се скъсали да работят за вас”. „Малко, един ден поработете за България, за партиите, която ви е избрала. Заплатите ви са в пъти по-големи от моята”, призова премиерът.

„Аз не мога да разбера защо политическите партии ни питат кого ще посочим за президент”, коментира Борисов наближаващите президентски избори.

„След като всички разходи се плащат от партийната централа, на първия ден президентът трябва да се разграничи от нас, ние да го издигнем, а той да е против нас, не виждам логиката”, посочи той.

„В голяма дилема съм как да постъпя. Не знам как да постъпя правилно. След като най-голямото достойнство на президента е да се разграничи от нас, трябва да се намери друг начин за издигане”, каза Борисов.

Източник: Блиц