Преговорите за изработване на коалиционно споразумение за бъдещо управление са пред своя финал. Във фокуса на вниманието на бъдещите коалиционни партньори днес са темите "Финанси" и "Международни отношения". Разговорите се водят от лидерите на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков и Асен Василев и в тях участват експерти от "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България".

От 10.00 до 13.00 часа е предвидена дискусията на тема "Финанси", а от 15.00 до 18.00 часа е насрочен дебатът по въпросите на международните отношения.

В четирите дни на преговори досега бяха обсъдени и набелязани мерки и приоритети за секторите енергетика, икономика, транспорт и правосъдие. Основни приоритети бяха определени и в секторите здравеопазване, земеделие, образование и електронно правителство, както и в секторите вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура. Краткосрочни и дългосрочни мерки бяха очертани и за секторите туризъм, труд и социална политика, национална сигурност и спорт.

Срещите се провеждат като паралелни дискусии и се излъчват онлайн в страницата на "Продължаваме Промяната" във Facebook, в YouTube и на сайта promeni.bg.

Източник: БТА

Снимка: Скрийншот от фейсбук