"Продължаваме промяната" е намерила част от нужния брой депутати, за да си осигури мнозинство в Народното събрание – това каза днес в Стара Загора народният представител Атанас Михнев, предава БНТ.

Той бе категоричен, че не пазаруват народни представители, а се пазарят за продължаване на борбата с корупцията, за кураж срещу мафията.

"Пазарене не можем да говорим, когато няма цена, нали търговският закон казва, че търговската сделка като няма цена за дадена стока, е нищожна. Това, което ние пазарим, и това, за което ние се пазарим, са хора с правилната мотивация да променим България. Хора с любимата ни дума "топките" да си кажат срещу "Капитан Андреево", ние се изправяме срещу мафията, не на страната на мафията, която може би е плащала пари на всички досегашни политически сили, а срещу мафията и на страната на държавата. Такива хора вярваме, че ще намерим.

Това означава ли, че вече сте намерили?

- Означава, че вече сме намерили. Да.

Всичките 12 ли?

- Не. Вървим в посока на това да осигурим пълно мнозинство", каза Михнев.

Според 24 часа бившият спортен министър Радослав Василев е успял да убеди 7 от народните представители на „Има такъв народ“ да напуснат парламентарната група и да подкрепят „Продължаваме промяната“. Василев не бил съгласен с изтеглянето на министрите от кабинета, а окончателната бройка на отцепниците трябвало да стане ясна около 19 часа днес.