Днес в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) ще има съвещание, на което ще бъде показана системата за видеонаблюдение срещу контрабандата на горивата.

"Ще покажем изцяло онлайн наблюдението на всеки един процес от движението на даден танкер до продажбата в бензиностанция - как се контролира от различните служби горивото", обяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в началото на правителственото заседание в сряда. По думите му той е възложил всички сигнали да постъпват вече в този т.нар. Контрабанден център.

Премиерът уточни, че в този център работят служители на ГДБОП, ДАНС, полицията, данъчните и митническите служби.  Бойко Борисов изтъкна, че гражданите също ще могат да подават сигнали и препоръки, за да може контрабандата с горива да бъде сведена до минимум.

Той посочи, че в този център се осъществява непрекъснато 24-часово видеонаблюдение, което се съхранява на сървъри. По този начин, ако има съмнения или трябва да се направи проверка, всеки сигнал ще може да бъде изваден и проверен.

 

Източник: Дарик