Парламентарната група на Патриотичния фронт реши да отстрани Полина Карастоянова от комисиите, в които участва, съобщи Дарик.

В кулоарите на парламента Валери Симеонов припомни, че НФСБ още преди шест месеца е свалил доверие от Карастоянова. Тя обаче няма да бъде изключена и ще остане в групата на Фронта.

„Никой няма специфично отношение към някого без причина. Не става въпрос за лични отношения, а става въпрос, по наша преценка, за защита на лобистки интереси и то в няколко случая вече", заяви Симеонов.

Той припомни случая със Закона за акцизите и данъчните складове, свързан с казаните, както и с дружествата, управляващи авторски права, което е свързано с дейността на Комисията по култура. По думите му в този закон директно има лобистки текстове, които са подкрепени от Карастоянова в качеството й на председател, както и на член, които дават възможност само на две организации изцяло да узурпират въпроса с авторките права в страната.

По думите му от групата предлагат на председателското място в парламентарната Комисия по култура и медиите Карастоянова да бъде заменена от народния представител Славчо Атанасов. „Човек, с достатъчен принос към културата, в качеството му на кмет. В Комисията по икономика и туризъм предлагаме Димитър Байрактаров, също човек с икономическо образование и с ясни и категорични позиции. В Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество издигаме Петър Петров", заяви Валери Симеонов.

На 3 декември 2015 година Валери Симеонов обяви, че НФСБ сваля политическото си доверие от Полина Карастоянова. Причината за решението бе приетите промени в Закона за акцизите, сред чиито вносители бе Карастоянова.

Снимка: www.vesti.bg