Остри реплики и взаимни обвинения в разграбването на държавата. Така премина петъчния ден в парламента. БСП и ГЕРБ сътвориха истински скандал. Тонът зададе Корнелия Нинова, която обяви новата здравна реформа за здравен геноцид, изрази притеснения, че 1.5 млн. възрастни хора у нас живеят под прага на бедността, и прогнозира ценови шок заради поскъпването на природния газ. Тя отново говори за паралелната държава, за кандидата за купувач на ЧЕЗ Гинка Върбакова, зад която седели други лица, както и за концесията на летище София, която БСП щяла да разтрогне, ако народът й даде доверие.

"Този модел на разграбване на държавата трябва да се смени. Вече не е въпросът една партия да стане, а друга да седне във властта. Да сменим модела! Да мислим преди всичко за България. Да търсим единение за промяна, което минава през промяна на управляващото мнозинство", призова Корнелия Нинова.

Спас Гърневски от ГЕРБ обаче не й остана длъжен. "Тази система, която сте тръгнали да сменяте, вече десета година се лекуват раните от вашето 70-годишно управление, грабежи, кражби. Сега ще ходите при народа. Ами вие ходите три пъти при народа и три пъти вместо червени бюлетини - червени картони", каза Гърневски. 

Той нарече Нинова „г-жа Импексова“. Припомни, че е била в борда на четири търговски дружества и заключи, че „откъдето мине, трева не никне“. След това Гърневски коментира и скандалните арести от последните месеци:

„Тръгваме от Бургас през Бенчо Бенчев – виден спонсор и олигарх с несметни богатства, спонсор на БСП в местната власт. На път за Пловдив минаваме през Карнобат – Миню Стайков, несметни богатства и какви далавери се правят, виден спонсор на тяхната листа“, коментира депутатът. Според него подобна наглост не може да звучи от залата на Народното събрание.

 

Източник: Дневник и Агенция Фокус