Тя не е лесна, но е необходима за България", поясни лидерът на БСП

Голяма лява коалиция за изборите ще има. Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на "Позитано" 20.

"Тя не е лесна, но е необходима за България", поясни Нинова. „В най-висока степен на готовност за широка лява коалиция сме с АБВ, „Движение 21“ и „Нормална България“, заяви лидерът на БСП.

Тя заяви, че утре подписва споразумение с АБВ и предстои подписването на такива с „Нормална България“, предстои и с „Движение 21“, уточни лидерът на социалистите.

„Водят се разговори и с други партии, които имат присъствие в политическия живот у нас“, потвърди тя.

Споразумението, което се обсъжда сега, е обединението да бъде за изборите за 46-ия парламент, но има и клауза, че подобна коалиция може да продължи и в бъдеще, уточни Корнелия Нинова.

„На тези избори ще се явим във формата „БСП за България“. Ще се регистрираме с това име в Централната избирателна комисия на 26 май. Сегашният формат на коалиция „БСП за България“ се запазва, т.е. досегашните ни партньори остават такива.

Към формата „БСП за България“ ще сключваме споразумения за присъединяване и подкрепа за правене на общи политики с партиите, с които разговаряме, с които сме готови и с тези, които предстои да проведем разговори“, посочи още лидерът на червените.

Не са водени разговори със Жан Виденов, потвърди в отговор на въпрос лидерът на БСП. Тя уточни, че разговори няма да бъдат водени и с Мая Манолова. "Мая избра своя път. Успех ѝ желая", каза Нинова.

Източник: БНТ