"Не cъм вяpвал, че в Бългаpия има оpганизация, която да се покрие с по-голям резил от, примерно, националния отбор по футбол...Но ето, че 45-ият положи изключителни усилия и мисля, че задмина националната ни гарнитура." Това коментира в ефира на БНТ бургаският депутат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов.

Според него ГЕРБ бяха единствените, които са се държали прогнозируемо. „Те се държаха така, както се очакваше от тях.“ Според Дилов след вота народът е поставил една много мъдра задача на политиците, но те не са се справили и за това отиваме на нови избори. По отношение на коментарите срещу ГЕРБ той допълни:

 “Всяко едно изказване от политическите противници налива сила на ГЕРБ, това сме го виждали много пъти. Това поведение е обречено. Беше редно да се направни форма на управление, не се справиха с тази задача, затова отиваме на избори“.

От новите избори той очаква сериозни изненади. “Мисля, че почти всички останали участници ще загубят от резултата си. ГЕРБ ще увеличи резултата си, колкото и парадоксално да е. На този хаос, хората си казват, че някакво управление трябва да има все пак”, каза още Дилов.

Той коментира и скандала с бизнесмена Светослав Илчовски. Според него Комисията по ревизия е помогнала на българите да видят как изглежда политическият елит и как изглежда икономическият елит - не беше добра гледка, допълни Дилов-син.

"Докато икономиката на България е така поставена, че бизнесът в голяма степен зависи от благоразположението на държавата и държавните поръчки, подобни истории ще има постоянно. Въпросът е как ще се съпротивляваме. Ефективният начин е една работеща прокуратура, един работещ съд, а не точно политически. Политиците имат своето място, но те винаги се изкушават да го обърнат в предизборна бухалка, каквото става и в момента", каза още депутатът.

Според Дилов-син партията на Слави Трифонов е била най-добрият възможен протестен и наказателен вот. И е имала възможност да повтори феномена на НДСВ.

"Не се случи, защото направиха лоша кампания. Всъщност - никаква кампания. Избраха правилната стратегия да не кажат нищо, за да не сбъркат. Ако бяха на терен, защото ги нямаше на терен, щяха да имат много по-добър резултат", допълни Дилов-син.