Коалицията „Обединени патриоти“ се разпадна. НФСБ и ВМРО изключиха „Атака“ от обединението, съобщи Дарик.

Трима депутати от "Атака" – лидерът Волен Сидеров и Десислав Чуколов, както и Павел Шопов са изключени и от парламентарната група.

Искрен Веселинов от ВМРО обясни, че групата не е можела да продължи да работи по този начин. Това не означава бламиране на мнозинството или на правителството, категоричен е председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов.

"Минимум една година коалицията не работи. Системен саботаж, саботаж на взети решения на групата за законопроекти. Персонални атаки - първо, срещу тогавашния вицепремиер Валери Симеонов, след което срещу мен персонално, срещу колеги, срещу кандидати в евроизборите. Извинявайте, но има някаква граница. Това не променя нашето отношение към правителството, напротив убеден съм, че двете партии, които в предишното Народно събрание имаха традиция, макар и с трудности, макар и с разминавания и противоречия, работехме многократно по-добре и вземахме многократно по-правилни и активни решения в политическия живот. Оттук нататък всяко нещо си има край", добави Каракачанов.