Лидерът на "Воля" и заместник-председател на парламента Веселин Марешки се отказа от имунитета си, съобщи Дарик. Заедно с него отказ от имунитета си даде и колежката му от парламентарната група Кръстина Таскова. Двамата заедно с още един техен съпартиец са разследвани от прокуратурата за изнудване. 


Преди тях други четирима депутати - един от "Воля", един от ГЕРБ и двама от БСП, се отказаха от имунитетите си във връзка с други прокурорски разследвания.

Новината, че се е отказал от имунитета си, съобщи самият Веселин Марешки на пресконференция в парламента. "Ние не можем да абдикираме от нашата отговорност и всъщност всички наши симпатизанти и членове, с които се чувахме, настоятелно ни съветват да правим това, за което сме изпратени тук - да работим в полза на българския народ", каза Марешки, като отчете "някои добри страни, свързани с увеличаване на доходите на учители, на пенсионери, повече пари за здравеопазването...."

"И в този случай, за пореден път ще сложим националния пред теснопартийния интерес като едни истински държавници. Няма да се излагаме пред българския народ и да се държим като на махленски футболно игрище, защото също ще отговаряме пред нашите избиратели", каза лидерът на "Воля" в мотивите си.

Снимка: Offnews.bg