ГЕРБ обяви в позиция, че няма да подкрепи втория мандат при никакви условия. От формацията уточняват, че решението им остава непроменено и по отношение на третата папка.

„Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-ото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство”, посочват от ГЕРБ.

От партията напомнят, че веднага след изборите само те са предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност - правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа.

„Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н  - това не е разум, а политически инат”, категорични са от ГЕРБ.

От ГЕРБ подчертават, че заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси

„Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание”, завършва позицията на партията.

Източник: NOVA