Победата на Бойко Борисов и ГЕРБ на парламентарните избори е уникална. Основата на победата е джипката, която стана символ на промяната на България, и невероятната му международна дейност. В това е убеден Георги Марков, бивш конституционен съдия и кандидат-депутат от гражданската квота на ГЕРБ. 

Той коментира решението на Борисов да се откаже от депутатското си място в бъдещия 45-и парламент. 

"Българският премиер Бойко Борисов побеждава за пети пореден път на парламентарни избори, той е европейски шампион. Той има 9:0 победи срещу БСП, чийто член е шефът на ПЕС. Борисов доведе 34 държавни глави от Европа за България по време на европейското председателство", изброи Марков.

Според него отказа на Борисов да бъде депутат е "изключително силен политически ход".

"Не може да си возил Камеран, да си ученик на Меркел, тя го прие като кмет. Меркел на Бойко заложи и той не я изложи. Как го виждате да седне с Бабикян, Хаджикян и да слуша глупостите на Мая Манолова?!", каза Георги Марков.

"Моят съвет е – джипката им я даваш да си търсят премиер. Те имат Отечествен фронт", коментира още той.

Пред бТВ Марков обърна внимание, че новите в парламента дори не искат да му дадат председателското място на Народното събрание. Той прогнозира, че ще имаме сценария "Беров" и "Орешарски". 

"В сряда говорихме. Виктор (Орбан, бел. ред.) чака 8 години унгарските социалисти, ти (Борисов, бел. ред.) ще чакаш най-малко 8 месеца. Не ги бива за нищо, смешни са", разкри Марков.

И заключи, че след като имаме сега нови управляващи, Борисов ще се върне на бял кон.

 

Източник: Novini.bg