Управляващите доказват, че живеят в свой паралелен свят. Хората са на улицата и блокират страната. Ние от близо година предупреждаваме, че това правителство не е стабилно. Това коментира в Бургас зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев.

Според него не трябва да се търси заместник на подалия оставка вицепремиер Валери Симеонов, а правителството да подаде оставка.

„Назрял е моментът за предсрочни парламентарни избори“, смята Драгомир Стойнев. Той допълни, че единственият стабилен политически фактор в момента е именно неговата партия.

„Не случайно сме толкова активни в исканията за вот на недоверие. Успяхме да пренесем всички дебати в обществото, а то вече желае от политиците да си свършат работата. Управляващите не могат да подобрят живота на хората и е по-добре да отстъпят“, допълни още Стойнев.

Според него цените на горивата трябва да станат обект на дълбок анализ от страна на Комисията за защита на конкуренцията.

„КЗК трябва да излезе със становище има ли дъмпинг, или картелно споразумение, но не може да има нещо по средата. Протестите на хората накараха някои да преосмислят печалбите си, но когато живееш в държава на пълна свободия се получава така“, коментира още Стойнев. Той  в Бургас за представянето на „Визия за България“.