„Аз нямам ментори, така че може би това е проблемът на президента – че и той не ми е ментор.“ Така премиерът Николай Денков отговори пред медии в Приморско на поредния коментар на президента по негов адрес. По-рано Румен Радев заяви, че сближаване с кабинета ще има, когато Денков се еманципира от своите ментори. Министър-председателят подчерта, че институциите трябва да работят според своите правомощия, заложени в Конституцията и законите.

Държавата отпуска 100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития, обяви министър-председателят в Приморско. Снощи премиерът съобщи и новите размери на студентските стипендии от 1 октомври т.г. Минималната се увеличава с 41% и става 120 лв., а максималната – с 11% и размерът ѝ ще бъде 200 лв. На 400 лева се повишава еднократната награда за отлични постижения.

Акад. Денков заяви още, че държавата отделя 12 милиона лева за ограждане и облагородяване на три студентски кампуса в столичния Студентски град. „С програма „Образование“ продължаваме да финансираме студентските практики – нещо, което е изключително полезно за студентите, защото така те срещат пряко работодателите“, отбеляза още премиерът.

По повод инцидента в София, при който пиян шофьор уби момче на пешеходна пътека, министър-председателят бе категоричен, че масираните проверки по пътищата продължават. Той припомни законодателните промени срещу нарушителите на пътя. „Трябва да разберем, че това поведение убива нашите деца. Ето го прекият смисъл на направените промени“, заяви още акад. Денков.