Делян Пеевски обяви пред журналисти, че ще се кандидатира за председател на ДПС, предава БТА. Той посочи, че на 24 февруари ще е националната конференция.

На 7 ноември Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на партията. Делян Пеевски, който до този момент бе съпредседател на парламентарната група, коментира пред медиите, че това е решение на Карадайъ, а мандатът му е изтичал декември. Още на следващия ден Делян Пеевски бе избран за председател на парламентарната група.

Преди днешното заседание на Централния съвет на ДПС Карадайъ написа в профила си в социалната мрежа фейсбук, че е подал оставка непосредствено преди съвета, за да е ясно, че не е кандидат за нов мандат. Карадайъ благодари за доверието, което е получил с избора му за председател на ДПС на 24 април 2016 г.

"Благодаря на всеки един от вас за всичко, което преживяхме през този период. Благодаря ви за доверието! Благодаря Ви, г-н Доган, за всичко! Службата за и в името на ДПС е и привилегия, и огромна отговорност. Винаги съм се отнасял с огромна отговорност. И на финал искам да се извиня на всеки един поотделно и на ЦС като цяло, ако не съм покрил неговите очаквания като председател и като човек. Желая ви много здраве и успехи!", заявява Карадайъ.