Прогнозата, която дадох две седмици преди предизборната кампания, се сбъдна на 100%. Това коментира в ефира на bTV бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Премиерът не трябва да се сърди когато чува различни мнения. Искам да му помогна в тази посока, защото той е подвеждан ежедневно от това, което му се съобщава“, обяви Цветанов и допълни, че в ГЕРБ имало страх да се даде различно мнение пред хората, които взимат решения. За това и липсвал диалог, а когато няма диалог се получават подобни резултати.

Цветан Цветанов призна, че реалният победител от местните избори е ГЕРБ, но това се е случило с цената на отстъпление в гласовете. Само в София това отстъпление е от близо 80 000 гласа.

„Не можем да виним столичани за това, което се случи. Трябва да търсим грешките в себе си. Това е силна аларма, която трябва да свири в ГЕРБ, защото това е наказателен вот “, отчете още бившият зам.-председател на партията.

Той изтъкна също така, че по време на кампанията не е дал нито едно интервю и не е действал срещу партията. Напротив, опитвал е да успокоява членове на ГЕРБ, които искали да си тръгнат или да се явят като независими кандидати на вота.

Цветан Цветанов отрече и информацията, че е бил в САЩ, за да сондира мнение за създаването на нова политическа партия.