Инициативният комитет на политическа партия „Републиканци за България“ с лидер Цветан Цветанов  представи днес част от лицата на партията и своите приоритети. Това се случва седмица преди официалното учредяване на новата формация, насрочено за 27 септември, съобщава Novini.bg.

Сред учредителите са напусналата наскоро депутатското си място в ГЕРБ Джема Грозданова, както и криминалният психолог Тодор Тодоров, журналистът и водещ на предаването "Общество и вяра" Горан Благоев, бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов и бившият кмет на Банско Георги Икономов.

„Днес полагаме началото на един нов политически проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности. Искам да няма значение кой какъв етнос е и на каква възраст е, а да има обединение, защото днешната българска политика, при тази конфронтация, трябва да намерим пътя за една нормалност, но този път да ни даде настоящето, за да направим анализ и да очертаем бъдещето“, заяви Цветан Цветанов по време на встъпителното си слово.

,,Предвид днешната институционална криза, днешното противопотавяне, липсата на реален политически дебат, днес повече от всякога страната ни се нуждае да защитим единствения възможен път и това е евроатлантическия път. Това е проект, в който искам всичко да бъде прозрачно. Няма Инициативен комитет, който да е бил провеждан толкова открито и достъпно за медиите. Искам да благоря на всички център-дясно мислещи български граждани'', посочи още той.

Много са българските граждани, които не упражняват конституционното си право на гласуване, защото нямат доверие или смятат, че политиката е мръсна работа, добави Цветанов и увери, че целта му е партията да обедини истинските евроатлантици и да няма никакво отклонение.

Сред уцредителите на новата партия има и много българи, които живеят в чужбина. Братя Вълневи, които създадоха телевизия BiT също участват в новия проект.