В Шумен съществува умален модел на паралелната държава, срещу която уж се бореше Корнелия Нинова, съобщава сайтът Bgreporeter.info.

Ниновото БСП в града показва нагледен модел на това как партията би правила избори един ден в държавата, ако Нинова остане председател.

В репортаж на bTV, от петък стана ясно, че шуменските социалисти ще избират нов председател в частни домове.

Това че не се знае общият брой на членовете в БСП и колко ще е 50+1, едва ли има вече значение. В домашната обстановка, на ракийка със салатка, ще се гарантира тайната на вота на избирателите в „първите преки избори“ на столетницата обяздена от Корнелия Нинова.

Bgreporeter.info реши да провери собствениците на имотите, които услужливо, задушевно и с ярък социалистически плам са предоставили кухните, спалните и вероятно тоалетните, на своя дом за изграждането на „тъмни стаички“, за да гласуват членовете безброй, за „новия пряк председател“.

Още с първия адрес се натъкнахме на мина от информация, която кристално показва „честността“ гарантирана за тези избори в БСП.

На улица „Червена стена“ се намира домът на адвокат Ивелин Йорданов – член на ИБ на ОбС на БСП Шумен.

Тоест това е частен дом. Кой е неговият собственик?

На 4 юни 2009 г., адвокат Ивелин Йорданов е освободен от поста си общински съветник в града заради влязла в сила присъда подбуждане към лъжесвидетелстване, съобщава тогава съда, цитиран в медиите. Докато присъдата тече Йорданов обаче продължава да е член на БСП и заместник председател на партията в града.

Сега, на именно на Йорданов, се пада ролята да е гарант за честността и тайната на вота, както уточнихме на… безброй социалисти.

От тези избори по-честни, здраве му кажи…

Ким Чен Ун може само да завижда гневно, че не се е сетил за подобна организация!

Отново в петък лъсна поредния скандал, като първо в bTV, Елена Йончева разкри, че зад нейните сигнали за корупция, няма нито един подпис на Корнелия Нинова. И допълни- „Борбата на Нинова срещу Борисов е само на думи“.

Но да се върнем от трибуната на голямата европейска политика, върху умаления модел на БСП- Нинова в Шумен.

Драмата в БСП Шумен не е от вчера, тя започва още когато Иван Иванов става депутат с благословията на Нинова. „БСП – вождът“ напълно се опитва да копира модела на ГЕРБ, като толерира съмнителни кадри по места, но на кой му пука.

Припомняме, че Иванов бе зам.-министър само за два часа в правителството на Пламен Орешарски. Краткият престой на този пост се дължеше именно на това, че в биографията на Иванов лъснаха съмнителни борчески петна свързващи го с групировката СИК в град Шумен.

Дори за Орешарски Иванов се оказа далеч по-голям морален проблем от Пеевски, и решението да се отърве от него бе взето за 1 час и 45 мин.

Очевидно този факт не притеснява по никакъв начин Корнелия Нинова, която четири години е в политическо съдружие с Иванов в Шумен, се бори срещу ГЕРБ и мутрите във властта.

Източник и снимка: https://bgreporter.info/