Валери Симеонов и Цветан Цветанов са дует сега, каза днес в интервю за "Нова телевизия" премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, информира dnevnik.bg. Той реагира на въпрос по повод позицията на бившия втори човек в партията, че ГЕРБ е абдикирала от някои градове заради ДПС.

"Глупост е това, водим с тях битка", посочи Борисов. В своя изява Валери Симеонов пък обяви, че Цветанов е отстранен заради ДПС.

Според Борисов нападките от Симеонов не заплашват стабилността на управлението. "Той се изказва срещу мен, аз не съм казал нищо срещу тях. Ако искат да стоят във властта. Имаме подписано споразумение, прекрасно. С Каракачанов работим добре", обобщи лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че на някои структури са били нанесени тежки щети, и намекна, че вина за това има и Цветан Цветанов. Както е известно, до отстраняването му след скандала "Апартаментгейт" той оглавяваше предизборните щабове на партия за всички избори и беше ангажиран с работата с местните структури. "Никога няма да забравя как на входа на Велико Търново ме посрещна плакат "Цветановград", допълни премиерът.

Бойко Борисов не скри, че е важно ГЕРБ да е номер 1 и на местните избори без значение с каква преднина. Той допълни, че е важно и партиите от Патриотичния фронт да се представят силно, за да се препотвърди управленската формула.

Снимка: Нова телевизия