„То човек да няма телефон на днешно време, превърнахме се в държава на записите. Мен ме записваха по тоалетни и по спални", коментира последните политически скандали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Вчера лидерът на ПП Кирил Петков обяви, че народният представител Радостин Василев е подготвил серия от подправени записи, за да „взриви държавата“. Причината – Василев бил обиден, че не е част от проектокабинета на акад. Николай Денков.

Според него във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира.

"Всеки има свое мнение за нещо. Нямам никаква информация по темата, освен нечистоплътност бих го нарекъл. Прилага се сценарии към партията на промяната и "Демократична България". Целта е да няма правителство, защото всичко е много близко това да се случи. Това обслужва много различни интереси, които не искат България да се стабилизира. Аз не знам Кирил Петков какво знае, на негово място аз нямаше да коментирам", каза Борисов.

По думите му тези действия са незаконни.

"Вместо да си говорим кога ще започнем бюджета, кога ще се довършат реформите, ние си говорим как някой записал, службите са много общо понятие и г-н Петков би трябвало да знае това - полиция ли е, жандармерия ли е, "Гранична полиция" ли е, ДАНС, военно разузнаване, цивилно разузнаване, има ли регламентирани мероприятия, разпоредени от съда, това са тежки обвинения и не може да се слагат под един знаменател. Това на мен няма да ми повлияе за състава на правителство, аз не настоявам за нищо, Мария Габриел води преговорите, аз не участвам. Престанаха да говорят за кюлчета и шкафчета, защото е същият монтаж", каза още Бойко Борисов.

Проведените разпити вчера Борисов коментира така: "След 4 години едно и също нещо, но няма да коментирам. Притеснява ме времето на провеждането им, когато се прави правителство, можеше да са след една или преди една седмица, нищо нямаше да се промени. Попитах разпитваха ли Румен Радев, Кирил Петков, Асен Василев, Надежда Йорданова, Крум Зарков, Атанас Атанасов, Христо Иванов - не, значи само то ГЕРБ зависи съдебната реформа", каза още Борисов.

 

Източник: БНТ