Премиерът направи ефектно включване във военноморското учение "Бриз 2019"

По време на продължаващото вече 7-ми ден национално военноморско учение с международно участие "Бриз 2019" министър-председателят реши да опита малка част от моряшкия живот, качвайки се по време на ход на един от бойните ни кораби, опериращи край Варна. Фрегатата "Верни", която по принцип е дислоцирана във военноморската база край Бургас прие премиера на борда си спускайки десантната си лодка, и след това вдигайки я чрез корабния подемник заедно със скъпия гост и охраната му.
Преди това г-н Борисов се качи на една от най-новите продобивки на българските военноморски сили - бързоходен моторен катер, който заедно с още 3 моторни лодки бяха получени безвъзмездно от правителството на САЩ, 
и чрез него делегацията достигна до фрегатата. Министър-председателят беше придружаван началникът на щаба на Военноморските сили - капитан 1ви ранг Камен Кукуров, и ескортиран от лодки с десантчици от българските ВМС. 
Малко преди да се качи премиерът се пошегува с един от охранителите си, че кранът на кораба може да блокира, понеже гардът бил много дебел. 
Допълнителен екшън привкус към морското приключение на Бойко Борисов добавиха и два шурмови бомбандировача Су-25 от българските ВВС, които прелетяха ниско над кораба по време на маневрата за качване на премиера на борда. 
Всичко това беше публикувано във видео от личния профил на министър-председателя във Фейсбук.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2486023044959084/

Снимка: https://www.dnes.bg