Аз съм успешен политик, но личният ми живот е провал. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред германското издание Франкфуртер Алгемайне Цайтунг, публикувано на личната му фейсбук страница. Личният живот на българския министър-председател Бойко Борисов се превърна в тема от политическо значение. Причината: снимки от спалнята му. В интервюто той обяснява как са се появили тези снимки, пише изданието. 
По думите на премиера, снимката е компромат . „В учебниците на КГБ е записано: Трябва да се създаде „компромат“, т.е. компрометиращ материал - и то от такъв вид, че човекът, който трябва да бъде засегнат, да се отврати от себе си, когато види материала. Този план се подготвя от години и всичките ми реформи само подтикнаха още повече враговете ми. И така, преди две или три години, най-вероятно през 2017 г., съм сниман как спя. Някой е успял да отвори вратата на спалнята ми и да направи снимката. Но на нея виждате само как спя. Това все още не разгръща предвидения от извършителите ефект. Трябваше да се добави нещо, което да отврати хората. Затова сложиха златни кюлчета, пачки пари и пистолет в нощното ми шкафче и след това снимаха тази аранжировка“, казва Борисов пред изданието.
Той посочва, че снимката е направена в правителствената резиденция, където живее. „Отдавна съм разведен и живея сам. Имам ли любовен живот? Разбира се, че имам. Ако хората ги интересува, мога да го кажа: Аз съм човек с човешки потребности“, казва премиерът. "Въпросът е, че никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, охраната не е претърсвала и контролирала чантата й. Не е ли това невероятно безразсъдно? Вероятно е било безразсъдно. Именно заради това на извършителите вероятно им е било лесно. Една красива жена може много лесно да преодолее защитата ми“, обяснява Борисов. 
На въпрос дали жена, с която е имал връзка, е вкарала кюлчето злато в спалнята му с дамската си чанта премиерът отговаря : „И тогава ми се обажда дамата и казва: „Идваш ли? Чакам те.“. Аз й казвам: „Изчакай, все още съм на интервю, идвам след 15 минути“. Охраната има указания да я допусне в къщата ми, и сега тя знае, че има 15 минути, през които е необезпокоявана там. След това слага парите и златото в шкафчето ми, излиза и започва да снима с мобилния си телефон и отново идва в спалнята ми. Като Мата Хари“.
Министър-председателят допълва, че не иска да вижда жени. „Виждате ли, аз съм успешен политик, но личният ми живот е провал. Работя по 20 часа на ден, цялото ми време е посветено на работата, докато враговете ми се опитват да ми пришият скандали“, казва Борисов.