Премиерът и зърнопроизводителите трябва да спрат с тежките квалификации и закани, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в курорта Албена.

Той каза още, че проблемите се решават на масата на преговорите и че грешката на премиера Николай Денков е в квалификациите, които е използвал.

Според Борисов държавата трябва да помогне на сектора с нови пазари, на които да бъде изнесено жито, царевица и слънчоглед. Той обаче припомни на недоволните зърнопроизводители, че от времето, когато той е бил начело на страната, този бранш е получил над 30 млрд. лева и не може да си позволяват да говорят, че ще съборят държавата.

Бойко Борисов благодари на Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Асен Василев и Делян Пеевски за това, че "с цялото законодателство, което подготвяме, приемаме, приехме, вчера Европейската комисия свали мониторинга за корупция за България и Румъния".

„Това отекна много добре в света, това е много добре за България, това е много добре за всички нас“, каза още Борисов, цитиран от БТА.

Според него влизането ни в Шенген може да стане само с нулева толерантност по отношение на нелегалната миграция и призова министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да съсредоточи цялото си внимание по границите.

ГЕРБ издига Иван Портних за кмет на Варна, а Красимир Николов - за Добрич, стана ясно още от думите на Борисов. Той обаче отказа да каже кого ще номинира партията за столичен кмет.

 

Източник: https://offnews.bg/