Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира записа от камери в заведение, за който се твърди, че бившият митничар Петко Петков дава плик на мъж, приличащ на секретаря по антикорупция в президентството Пламен Узунов. Бойко Борисов изрази предположение, че после този плик е предаден на президента Румен Радев.

Преди да коментира записа, той се обърна към Тома Биков с думите: "Ама това за Пламен Узунов добре го разви вчера". Биков уточнява, че е чел някъде, че племенничката на Петко Петков е станала шеф на митницата в Пловдив. "Сега, това, ако е вярно, аз лично мога да си направя извода тази среща с ром и пури...", коментира Биков.

"Какъв ром, какви пури? Виж, че не дрънка шише вътре... Никой не отрича, че тази среща я има. Единият идва конспиративно, оглежда, маха телефоните, пак сяда, пишат на бележки, прибира у вътрешния джоб, вика къде са нещата, оня вади отзад, гледа ги, не дрънчи нищо, на другия ден торбите заминават, най-вероятно, при Радев, там са назначенията", коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че няма митничар, който да не знае кой е Петко Петков и че той е "знаков човек за митниците".

Запис от охранителните камери в столичното заведение, в което се срещат Пламен Узунов и Петко Петков, беше публикуван от сайта "Афера". Вчера бившият шеф на митниците в София - Петко Петков, потвърди, че е имал среща с Узунов и обясни, че му е дал личен подарък - бутилка ром и кутия пури, защото му помогнал да се свърже с лекар за чернодробна трансплантация. 

 

Източник: Труд