"Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа, нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели". Това каза премиерът Бойко Борисов, след като бе разпитан като свидетел в Специализираната прокуратура, съобщава БГНЕС. 

Запитан каква е била причината да го призоват, Борисов отговори: "Днес специално беше за делото с отпадъците". “По делото за отпадъците, за познанството ми с братя Бобокови”, уточни още той.

Борисов каза, че се познава с единия от братята Бобокови от над 10 години. “Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнеса зад граница по предложение на работодателските организации. Винаги съм считал, че е почтен човек”, посочи Борисов.

Той допълни, че го питали и за либийския кораб. Борисов посочи, че единственото, което е правил е, че е говорил с либийския си колега, изяснили случая и оставили на съда да се произнесе.

Спецпрокуратурата призова премиера във връзка с изнесени твърдения в медиите от обвиняемия Пламен Бобоков. Разпитът се проведе по разследването по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние.

 

Източник: Нова телевизия