„Аз съм казал - ще си отида от политиката, когато "Хемус" е готова. А тя се строи изключително активно", напомни премиерът Бойко Борисов във Варна на откриването на център за споделени услуги на голяма белгийска компания, съобщава Дарик.

"Хемус" ще я има. Варна е градът с най-голяма перспектива в следващите пет години, заради младите хора, инфраструктурата, локацията", обобщи Борисов. Премиерът обърна внимание на тукашните учители и студенти, че квалификацията е изключително важна.

"Правите ли разлика между нашите инвестиции и тези, които правеха молове", запита Борисов, като вметна, че магазини трябва да има все пак, за да пазаруваме. "Неслучайно нашата икономика държи няколко години ръст над 3,5", добави министър-председателят и посочи, че рейтинговите агенции постоянно ни вдигат рейтинга.

Премиерът изтъкна пред чужденците и високите постове на българи по света, като изброи Кристалина Георгиева, Мария Габриел и кмета на Габрово. И завърши с любимата фраза, че когато фактите говорят, другото е мълчание.