Премиерът Бойко Борисов направи проверка на ремонта на виадукта, който е на 20-ия километър на магистрала „Тракия“. За инспекцията министър-председателят съобщи в личния си профил във фейсбук.

„Строителите работят и в събота, полагайки много усилия. Оставащите дейности са полагане на хидроизолация и асфалт. Ремонтът трябва да приключи до края на юни, за да може хората да пътуват до морето удобно и по-безопасно за активния летен туристически сезон“, коментира Борисов.

По информация на Gramofona.com утре премиерът ще провери още един важен инфраструктурен обект, свързан с туризма. Около 10 часа той трябва да види какво се случва с обхода на Поморие.

Точно преди година Бойко Борисов даде старт на строителството и обеща, че за това лято ще се пътува удобно и безопасно. Обходът на Поморие е последната част от големия проект за разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг.

След приключването му цялата отсечка вече ще е четирилентова и така трябва да се сложи край на огромните задръствания през лятото. Преди да провери работата по Обхода, Борисов трябва да провери и строителството на Арена Бургас.