Премиерът Бойко Борисов е на обиколка в Бургаска област. По-рано днес той беше на посещение в завод в руенското село Люляково. Преди минути приключи инспекцията на ремонта на пътя Айтос – Провадия.

Заедно с премиера са кметът на Бургас Димитър Николов, народният представител Ивелина Василева и заместник-министър Николай Нанков. В момента на пътната отсечка Айтос – Провадия работят 100 работника.

В следващия етап се очаква тук да бъдат наети още 50 души. „Това е много важна пътна връзка. През лятото има проблеми с трафика“, обясни Димитър Николов. Зам.-министър Нанков допълни, че този път е най-бързата връзка между Севера и Юга.

„Ще има повече трафик от Ришкия проход“, обеща Бойко Борисов. Той съобщи също така, че правителството предвижда изграждането на поне още 3 язовира, за да може да се реши проблема с водната криза. „Засушаването ще е дълго. Трябва да се вземат мерки“, допълни още премиерът.

Той не пропусна да отговори и на своите критици. „Ние само показваме направеното, а те искат да ни запомнят с лошо. Пробват с някакви ченгеджийски номера. Злобата на нас обаче ни помага.“