„И аз искам оставката на Радев. Христо Иванов ми беше заместник толкова години”. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Хасковско.  „Всеки може да иска оставката на някой. Един да иска на Лозан Панов, друг - на Радев, трети - на Борисов.

 Затова Конституцията е казала – провеждат се избори, на тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си правят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Ако не успеят, се дава път на втората, ако и тя не успее – на третата”, коментира Борисов.

Той увери, че барикадите в София няма да бъдат премахнати със сила. Премиерът е разпоредил да се разговаря с хората от палатките.

Относно напрежението по време на Националната конференция на ГЕРБ, Борисов заяви, че то е предизвикано от провокатори.

„Как да ги отстраним? Ако трябва да ги отстраним, нали трябва да ви пипна. Те това целяха”, отговори Борисов на журналистическите въпроси. „Ние отидохме ли на „Позитано”, отидохме ли при Христо Иванов, или където и да е, за да провокираме. Те дойдоха да провокират”, каза Борисов.  

Премиерът е в Хасковско заради пожарите. Пет общини вече са обявили бедствено положение. Със ситуацията го запозна шефът на ГДПЗН гл. комисар Николай Николов.  На място е и вътрешният министър Христо Терзийски. 

Източник и снимка: Нова телевизия