"Помните преди време поръчковите убийства бяха ежедневие в България. Страната ни беше обсипана с черепи и кости. За щастие вече не е така", заяви бившият премиер Бойко Борисов. "Само преди седмица беше 49-ия конгрес на БСП. А ГЕРБ беше единствената партия, която олигарсите не успяха да преборят, каза още Борисов на среща с репресираните от комунистическия режим, която се провежда във Велико Търново". Средствата за двойното увеличение на заплатите на учителите са факт, обясни той. Той подчерта, че тази година в бюджета са предвидени 230 млн. лева за увеличение на заплатите на учителите, но допълни, че за да се увеличат двойно средствата, са необходими около 350 млн. лева на година.

Бойко Борисов допълни, че само от борбата с контрабандата допълнително в държавния бюджет са влезли 4,7 млрд. лв. за две години.  Председателят на ГЕРБ и бивш министър-председател подчерта, че за месец януари правителството е отчело близо милиард излишък в бюджета. „На база на сметките върху това, което правихме две години и три-четири месеца, това може да стане. По мои сметки можем да съберем от борбата с контрабандата близо милиард. Ако не се разбутат системите, тези средства ще се генерират“, зави още Бойко Борисов.

Той посочи, че досега увеличението на учителските заплати е било невъзможно заради задълженията на правителството. „2015 година 3,7 млрд. лева отидоха за КТБ, без да ги усети народа. Това са двойните заплати за още три години, на учителите. През 2016 година заплатихме на Москва и Вашингтон 2-3 млрд. лева живи пари на данъкоплатеца, за тези огромни необезпечени проекти „Марица 1″ и за “Марица 3“, защото преди нас правителства са угаждали или на Вашингтон, или на Москва. Това са заплатите за още три години напред. За радост 2017 нямаме да плащаме, но излиза, че за тези две години сме разплатили 6,2 млрд, без да ги усетите от джоба си. Трябва ли да правим същите грешки? Чух отново заявки за „Бургас – Александруполис“, за „Белене“, допълни Борисов.

Източник: Novini.bg