Предложеният за транспортен министър Александър Манолев поиска от премиера Бойко Борисов номинацията му да бъде оттеглена. „Причината е координираната атака, която се провежда срещу мен от една определена група от момента, в който номинацията ми бе обявена”, мотивира се той.

Решението му беше обявено след публикация в „Капитал”, според която в миналото си Манолев има инциденти на пътя, както и „интересни съдружници от сенчестия бизнес”.

Със скалъпени твърдения и без никакви доказателства се опитват явно да блокират работата ми в Министерството на транспорта, заяви той. Според него по този начин се атакува не само неговата кандидатура, а и целият кабинет.

„Всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината, напротив, има доказателства точно в обратната посока”, категоричен беше той.

Явно някой се притеснява от реформите, от политиката, която бих провеждал в Министерството на транспорта. Не мога да допусна да ме вкарат в обяснителен режим, още по-малко ГЕРБ и премиера, допълни Манолев.

Предстои да се срещне с адвокати, за да обсъди контрадействия, за да защити името си. Манолев все още не е решил дали да остане заместник-министър на икономиката.

 

Източник: bTV

Снимка: БГНЕС