„Надявам се през месец май да имаме дебат за конкретни президентски кандидатури. Стремежът ни е да не се ограничаваме само в рамките на АБВ, а да търсим една по-широка подкрепа за една силна президентска двойка“, заяви в Силистра заместник - председателят на ПП АБВ Румен Петков, в коментар на обсъжданите по форумите две имена - Георги Първанов и Ивайло Калфин.

Румен Петков подчерта, че АБВ е единствената политическа формация, която е организирала още в началото на тази година широк обществен дебат с участието на осем политически сили, както и с представители на академичната общност и професионалните среди, водени от желанието да дадат на българските граждани възможност да направят информиран избор преди кампанията за президентските избори. По думите на Румен Петков, партия АБВ като лява, социална и патриотична формация, ще търси своите партньори в този спектър, както също и сред дясноцентристки формации.

В този смисъл, заместник председателят на АБВ даде висока оценка на сътрудничеството на партията досега с „Гергьовден“, като политическа формация, взела активно участие в кампанията на АБВ. Структурата на АБВ в Силистра получи висока оценка за работата си от доц. Христо Михайлов, член на Националния съвет на партията и координатор за Североизточна България. По думите му партийната структура работи добре, привлича нова членска маса и изгражда нови клубове. В подкрепа на тази висока оценка, доцент Михайлов съобщи, че по време на конференцията нови 40 члена на партията ще получат своите членски карти. Като задача пред новото областно ръководство в Силистра доц. Михайлов определи изграждането на структура в община Ситово, която е и единствената община в област Силистра, в която АБВ няма свои клубове, въпреки наличието на членове и симпатизанти. Румен Петков и доц. Христо Михайлов участваха в Областната отчетно-изборна конференция на АБВ в Силистра.