Асфалтирана алея с формата на немски бретцел на гола поляна. Това е най-новият еко-велопарк, с който се похвалиха от видинската община Ружинци. От там са разпространили пре любопитно прессъобщение, което е публикувано от местните медии.

Текстът е достатъчно интересен и определено не се нуждае от коментар, както и снимката на „модерното и безопасно съоръжение“ за децата на село Дреновец. Публикуваме снимка и прессъобщението за модерната селска придобивка от сайта Конкурент.

Кметство Дреновец, Община Ружинци реализира проект "ЕКО – ВЕЛОПАРК" към ПУДООС и МОСВ на стойност 9 985.20 лв.

Изграденият Еко - велопарк предоставя нова възможност на децата безопасно и с удоволствие да практикуват този спорт и задоволява напълно техните потребности.

Трасето е максимално обезопасено, така че освен всичко останало е и ползотворна среда за развитие на децата. Карането на велосипеди, ролери и тротинетки е активност, която не само подобрява здравословното състояние, но и настроението – децата се забавляват, докато спортуват.

Поставени са 5 паркови пейки, 2 бр. кошчета за разделно събиране на отпадъци, 4 бр. Led осветителни тела, положени са над 256 кв.м. асфалт за алеята и районът е озелелнен с декоративни храсти и дървета.