Богатство за близо 50 млн. лева оставя застреляният хазартен бос Коста Николов-Миджурина, съобщава Факти.бг, позовавайки се на "България Днес".

Вестникът прави обстоен анализ на целия бизнес на Миджурина, който за три десетилетия е изградил империя. За този период успява да придобие десетки магазини, апартаменти, вили, фабрика с огромни складове и десетки камиони и автобуси. Отделно от тях приживе Николов върти и луксозния хотел "Цезар Палас" в родния си град Нова Загора и верига казина.

Заради развода със съпругата си единствен наследник на впечатляващото имане е родната дъщеря на Николов Свилена, обясняват запознати.

Любопитно е, че дъщерята на Миджурина се е познавала много добре с гаджето му Симона.
Публикации във фейкбук показват, че двете често се забавляват заедно и пазаруват в луксозни бутици.

Наследничката на хазартния бос запазва отношенията си със Симона и след фаталната вечер, твърдят запознати. Свилена постоянно се интересувала за здравословното й състояние и дори обмисляла да я помоли за помощ при управлението на огромния бизнес на покойния си баща.

След смъртта на Миджурина Свилена ще трябва лично да поеме управлението на 15-те казина в Бургас, Несебър и Нова Загора.

На плещите на девойката ляга и завършването на проекта за огромна игрална зала в центъра на Пловдив, която баща й планирал да открие в началото на август.

Всяка от игралните зали отчита ежегодно стотици хиляди левове печалби, сочат публикуваните в Търговския регистър финансови отчети. Част от тях така и си стоят по сметките на фирмите и чакат собственика да си ги разпредели. След смъртта на боса това ще може да направи дъщеря му Свилена. Освен бизнеса Свилена наследява и огромно количество недвижими имоти.

По морето на името на Миджурина се водят пет апартамента в Слънчев бряг и Несебър. Отделно хазартният бос е собственик на шикозна вила в близкото село Кошарица, където е и резиденцията на Митьо Очите.

На името на фирмите на Миджурина се водят и десетина помещения и магазини в Слънчев бряг и Бургас. В част от тях се помещават казината от империята му, а останалите се отдават под наем, обясняват запознати. В родния си град Нова Загора хазартният бос приживе е собственик на няколко апартамента и къщи наред с огромна складова база и парцели в покрайнините.

Снимка: Факти.бг