Ако е в нарушение, обектът ще бъде затворен до края на сезона

Още днес РЗИ, Комисията за защита на потребители и МВР започват масови извънредни проверки в къщи за гости и хотели по повод отбелязването на студентския празник 8 декември. Това заяви пред Нова тв вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по повод намеренията на някои управители на места за настаняване да не спазват разпоредбите на министъра на здравеопазването.

"Само отпреди два дни страната ни е с въведени рестриктивни мерки, част от които предвиждат събирането на ограничен брой хора на едно място, и никой по никакъв повод не може да си позволява да нарушава тези правила. Изразявам своето възмущение и недоумение от поведението на някои икономически субекти, решили да погазят законите в страната", посочи вицепремиерът.

Тя увери, че ако при извършването на тези проверки бъдат установени нарушения, то съответният обект ще бъде затворен до края на сезона и ще понесе цялата строгост на закона за погазване на правилата.

Министър Николова бе категорична, че ще се действа безкомпромисно спрямо нарушителите, защото безскрупулното поведение на само един е достатъчно да доведе до трайни поражения върху имиджа на всички хотели и курорти.

Тя благодари на всички, които въпреки неудобството от рестрикциите не се поддават на изкушенията да заобикалят законите. "Тази зима ще разчитаме на българските туристи и на тези от балканските страни, затова е важно всички туристи да са сигурни, че когато отиват на почивка, то това място отговаря на всички сериозни и високи изисквания за безопасност и хигиена", посочи още министърът.

Източник: Днес.бг

Снимка: Дарик