Кметът на Царево инж. Георги Лапчев връчи наградите на победителите в конкурса “Красив и уютен двор” - Царево 2016г. Общината организира инициативата за четвърта поредна година. Идеята е да се стимулира желанието в повече хора за поддържане и разкрасяване на собствените им домове и имоти, като същевременно градът и държавата ни ще изглеждат по-уютни и по-привлекателни.

Участниците изпратиха снимки на поддържана от тях цветна градина или дворно пространство, намиращи се на територията на община Царево. След назначена комисия, която разгледа и оцени дворните пространства, бяха избрани и наградени трима участници, които получиха предметни награди.

На първо място се класира Иванка Тодорова от Царево, която получи подарък градинска люлка. Второто място спечели Теодора Атанасова от с. Лозенец с награда стол- шезлонг. Третото място бе за  Кристина Димитрова от Ахтопол, която също получи стол- шезлонг.

Тази година бяха връчени и три поощрителни награди от спонсори на инициативата. Татяна Георгиева от с. Лозенец, Татяна Цветкова и Доника Недялкова от Царево получиха предметни поощрителни награди от местни фирми.

Кметът Лапчев поздрави победителите в конкурса и им пожела все така с любов, вкус и усет да поддържат имотите си.