Пловдивчанин се възкачи на царския трон в Сунгурларе

 

Царят на сунгурларските лозя Горан Недковски е от Пловдив, но побърза да уточни пред репортер на Gramofona.com, че от страна на баща му е от Сунгурларе. За него правенето на вино е семейна традиция, предавана от дядо му и от прадядо му. Учил се е от баща си, той от неговия баща и т.н. неясно откога датира трацията.

Най-хубавото вино за новия цар на лозята е бялото. Самият Горан Недковски предпочита френския сорт Совиньон блан (на френски - Sauvignon Blanc). И най-важното в три задължителни закона!

„Българите задължително трябва да пият вино по здравословни причини, заради настроението и заради традицията“, каза царят на лозята Горан Нендковски. По думите му има любов към виното, а и виното помага на любовта.

Вижте коронацията на новия цар на лозята в Сунгурларе:


„Дядо ми казваше, че виното обича да му се шета, иска работа, и да му е чисто, иска хигиена, и мерак“, обяснява новият „цар“ като истински Дионисий.

Самият Горан Недковски се занимава с приготвяне на вино от 12 години, но по-сериозно се е захванал през последните 5. Категоричен е, че ще продължи семейната традиция с винопроизводството.