Блокадата в София продължава вече 24 часа. Тя предизвика истински транспортен хаос в целия град. Орлов мост е недостъпен за автомобили и коли на градския транспорт още от сряда вечерта. По тази причина сутринта трафикът по бул. “Драган Цанков“, „Алея Яворов“, бул. “Ситняково“, „Шипченски проход“, „Ген. Данаил Николаев“, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ беше изключително натоварен. 

По обед обстановката се успокои, но се очаква в следобедните часове отново да се образуват тапи и километрични опашки от коли. 

Затворени за движение са бул.„Цариградско шосе“ от „Алея Яворов“ до Орлов мост, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ от ул. “Ген. Гурко“ до ул.“Шипка“, бул. “Цар Освободител“ от бул.“Кн. Дондуков“ до ул. “Г. С. Раковски“.

Всичко това доведе до огромни задръствания в началото на работния ден. Масово хората недоволстваха, защото закъсняха за работа. 

До напрежение от страна на шофьорите не се стигна, въпреки че голяма част от тях споделиха пред камерата ни, че случващото се е абсурдно и хората трябва да стигнат до работните си места. Протестиращите пък заявиха, че го правят за доброто на България. 

„Правим всичко възможно по мирен път да стигнем до управляващите. Нощта мина спокойно. Полицията ни съдейства, за да няма проблеми. Съжалявам за дискомфорта, но го правим за бъдещето на България”, каза протестиращият Антон Кирков.

От полицията продължават да работят с пълен капацитет, но не могат да планират, защото действията на протестираще не са официално обявени и се променят постоянно.

„Цяла нощ сме водили разговори, защото голяма част от кръстовищата бяха блокирани. В малките часове постигнахме резултати и 4-5 възлови кръстовища в центъра на София бяха освободени от протестиращи”, каза директорът на СДВР Георги Хаджийски. 

Той уточни, че протестиращите в столицата са разположили около 10 палатки. И допълни, че воденето на разговори с тях се е оказало изключително непродуктивно.

След националния митинг вчера демонстрантите затвориха общо 10 кръстовища и възлови булеварди. Протестиращите пропускат единствено линейки. В сряда организаторите призоваха хората да нощуват под прозорците на властта и да разпънат палатков лагер пред Министерския съвет. Исканията им остават същите - оставка на правителството и на главния прокурор. 

Източник: Нова телевизия

Снимка: Bulletin.BG