Много често думи като „кариера“ звучат твърде далечно и чуждо. Особено за студентите, на които тепърва им предстои да се впуснат в приключението наречено „работа“. А още по-често се случва да не знаем как да започнем. Точно по тази причина, стажът е идеалното начало. Достатъчно преходен, за да не звучи страшно, но и напълно сериозен за старт на успешен професионален път.

По този „път“ можем да тръгнем и не напълно подготвени, а стажът, обикновено в рамките на няколко месеца, ни помага да се ориентираме, да разберем какво ще се изисква от нас и най-важното – помага ни да разберем какво търсим ние самите.

А най-лесно разбираме какво търсим, когато сме преминали през много и различни области. В този смисъл, лятната стажантска програма на Vivacom е страхотна възможност за старт на кариерно развитие.

Компанията, с огромен екип от професионалисти в цялата страна, търси близо 50 студенти от страната, сред които София, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора, за своята лятна стажантска програма. Те ще могат да се потопят в динамичното ежедневие във Vivacom, с интригуващи проекти и реални предизвикателства, от които ще учат непрекъснато. Ще работят рамо до рамо с доказани експерти в сферата и разнообразни екипи и ще развиват своя потенциал в различните области.

Когато се впускаме в неизвестното е важно да има и на кого да разчитаме. Затова по време на стажа на всеки ще има и личен ментор, който да го въведе в работата по реалните бизнес проекти. А допълнително са осигурени интересни обучения и различни инициативи.

Финансовият аспект и сигурността, разбира се, също не са за подценяване, затова от Vivacom предлагат на стажантите си платен 3-месечен трудов договор и редица страхотни придобивки включително 300 лв.  ваучер за телефон или таблет, 100 лв. ваучери за храна всеки месец, спортна карта и много други отстъпки и преференциални условия.

Най-голямата новост в стажантската програма е 360-градусовата перспектива, която дава шанс на младите хора да видят още по-голямата картина и наистина да се потопят в света на бизнеса, придобивайки изключително ценен професионален, но и житейски опит.

А най-хубавото е, че тези, които са най-мотивирани и се представят най-добре, ще получат предложение за постоянна работа във Vivacom. Това се казва привлекателно предложение, особено като се има предвид, че всяка година над 40% от стажантите остават на работа във Vivacom.

Кандидатстването за лятната стажантска програма е отворено до 15 май, а свободните позиции са разнообразни и интересни. Единственото, което трябва да направят студентите, е да изберат своята позиция и да изпратят CV-то си в срок.

И както всяко начало, и кариерният старт е труден. Но когато намерим правилната стажантска програма, включваща фактори като мотивираща среда, сплотен екип, иновативни идеи и решителност, пътят на развитие изглежда някак по-лесен и интересен.

Повече информация тук.