Разследването срещу Цветан Василев се поема от Спецпрокуратурата, съобщи на брифинг говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова.

Тя посочи, че събраните нови доказателства позволяват повдигане на нови обвинения срещу Василев за създаване и ръководене на организирана престъпна група за длъжностно присвояване. Това е причината делото да се поеме от Специализираната прокуратура.

Държавното обвинение все още няма официална информация от сръбските органи дали е позволена екстрадицията у нас. От МВнР са уверили прокуратурата, че това ще се случи до края на деня, но все още такава информация няма. Арнаудова отбеляза, че назначената международна експертиза ще бъде изготвена до края на месеца и предадена на Спецпрокуратурата.

По повод на поканата от група народни представители до Сотир Цацаров да бъде изслушан за казуса КТБ, Арнаудова посочи, че конституцията не предвижда изслушване на главния прокурор по конкретни дела. Тя уточни, че искането на депутатите засяга изцяло конкретното дело.

По-рано бе съобщено, че съдът в Белград е разрешил екстрадицията на Цветан Василев, а той и адвокатите му ще обжалват това решение пред по-горна инстанция.

 

Източник: dariknews.bg

Снимка:  dnevnik.bg