Двама български кандидати - Спас Русев и Кирил Домусчиев, водят преговори с шведската компания MTG за покупката на най-голямата българска медийна група - "Нова броудкастинг груп". Това съобщава в новия си брой седмичникът "Капитал", като се позовава на свои източници, информира Dnevnik.bg.

Двамата са конкуренти в процедурата за продажба, консултант в която е лондонският офис на Citi.

Русев е потвърдил за свой интерес за "Нова", като участвал в консорциум с голяма чуждестранна компания, но не е пожелал засега да разкрие кой е партньорът му. Кирил Домусчиев не е бил открит за коментар.

Информацията за водените преговори идва само четири дни, след като MTG обяви, че е решила да прекрати споразумението си за продажбата на медиата на чешкия инвестиционен фонд PPF на Петр Келнер.

За Спас Русев евентуална покупка на "Нова броудкастинг груп" ще бъде втори опит на медийния фронт след опита да издава на български език популярното мъжко списание GQ преди 10 години. Понастоящем бизнесменът е най-големият акционер в БТК и мажоритарен собственик на футболния клуб "Левски".

Кирил Домусчиев, чиито основни интереси са във фармацефтичния и корабния бизнес, пък е собственик на най-успешния футболен клуб в България в последните години - "Лудогорец", а в същото време държи телевизионните права за българското първенство, което се излъчва в каналите на "Нова броудкастинг груп".