Държавните и местни институции да се намесят, за да се спре тенденцията не екстремни селфита, които често завършват с трагедия. За това призовават от младежката структура на СДС.

Повод за искането им е тежкият инцидент, при който 17-годишен младеж загина при опит за снимка на изоставен строеж в Приморско. От МСДС настояват всички изоставени сгради и недовършени строежи да бъдат описани, а собствениците им да бъдат задължени да ги обезопасят.

Ако е необходимо дори и с видеонаблюдение и жива охрана. От МСДС искат също така да се сложи край и на т.нар. призрачни строежи. За тях е необходима стратегия, която да се изготви съвместно от строителния бизнес местната и държавната власт, отчитат от младежката организация.

Това опасно "хоби" да бъде включено в списъка на действията, които нарушават обществения ред и да попадне под "ударите" на МВР, настояват още от МСДС.

„Водени от убеждението, че животът е по-важен от адреналина, призоваваме всички млади хора, които практикуват това занимание, да помислят следващия път, когато се запътят към поредния покрив на блок или на влак. Защото е по-яко да си жив, отколкото да имаш яка снимка за Фейсбук, която никога да не публикуваш!“, призовават още от младежката организация.

От там са изготвили и справка, която показва, че за последните 6 години 300 младежи са намерили смъртта си при опит за екстремно селфи в различни точки на света.