Днес облачността ще намалява до предимно слънчево. Повече облаци ще има в южните райони, но няма да вали. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса.

Утре северозападният вятър ще се усили. Ще нахлува студен въздух, който още в нощта срещу четвъртък ще обхване по-голямата част от страната. Утре са в сила предупреждения от първа степен за опасни ветрове. Поривите ще са до 80-90 км/ч.

Утре облачността ще е по-често значителна, а в четвъртък – намаляваща до слънчево. На места по преминаващия студен атмосферен фронт ще има превалявания от дъжд, в планините – от сняг, но значителни валежи не се очакват. Със застудяването в отделни райони на Предбалкана през нощта срещу четвъртък е възможно да прехвърчи сняг.

Ветровито ще остане и в четвъртък, когато минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните – между 9 и 14 градуса. В петък северозападният вятър ще отслабне, ще се ориентира от юг и ще започне бързо затопляне. През почивните дни ще е предимно слънчево с температури до 25-26 градуса.

 

Източник и снимка: bTV