Силен дъжд и сняг ще вали тази вечер и през нощта. До полунощ важи код жълто за по-голямата част от страната, съобщи bTV. В северозападните райони ще вали сняг. Ще се образува и снежна покривка до към 10 см. До утре сутринта в района на София ще натрупа около 5 см сняг. В южната половина на страната се очакват силни валежи от дъжд (до към 20 - 25 л/кв.м). В планините на Южна България ще вали сняг. По морето морското вълнение ще бъде 4 бала.

До края на деня ще остане облачно, с валежи от дъжд, в северозападната част на България от сняг. Привечер и през нощта  валежите ще се усилят. Очакват се и значителни количества валежи. В Североизточна България дъждът ще се усили след полунощ. 

Ще духа предимно до умерен вятър от изток-североизток, по морето - силен.
Максималните температури ще са от 0 - 4° в северозападните, до 8 - 12° в югоизточните райони на страната. 

През нощта валежите ще продължат и в много райони ще са значителни. В западната половина на страната ще са предимно от сняг, на места там ще се образува снежна покривка, в източната ще са от дъжд. Още преди обяд от югозапад валежите ще отслабват до вечерта и ще спират, най-късно привечер в Североизточна България. 

Вятърът ще е умерен, в Източна България - силен, през нощта предимно от изток, утре вече ще стане от северозапад.
Минималните температури ще са между между минус 1° и 4°, в Източна България до 12°. Максималните температури в крайните югозападни райони, Горнотракийската низина и по Черноморието ще са между 9° и 14° , в останалата част на страната - предимно между 1° и 6°. След полунощ важи код жълто за цялата страна.