Сигнали за взривни устройства бяха подадени преди обяд за летище София, летище Пловдив и БНТ. По данни на МВР анонимният сигнал за поставено взривно устройство на летище София е получен по мейл в 9.20 часа в сряда сутринта.

На място са пристигнали екипи на Гранична полиция и Жандармерията. Следови кучета претърсваха района на Терминал 1. Тъй като взривно устройство не е намерено и затова не се е наложила евакуация на хора. Всички полети излизат и кацат по разписание.

Малко преди 12 часа сигнал е подаден и в БНТ. Служителите са били евакуирани. Сигнал за бомба е имало преди обяд и на летище Пловдив, съобщава БГНЕС. Сигналът е получен в 11 часа в дежурната част на ОДМВР в града. На място са пристигнали полицейски екипи. След двучасова проверка се оказа, че сигналът е фалшив. 

Сигнал за бомба в сградата на редакцията на "24 часа" е получен на електронните адреси на редакцията. Терористите заплашват, че ще взривят цялата сграда и пожелават на журналистите "Приятен полет", съобщава "24 часа".

Съобщението е било изпратено и до други институции и медии. Същият имейл доставчик е използван, за да се изпратят сигнали за бомби в училищата в Лос Анджелис през 2015 г. Съобщението отново се оказа фалшива новина.

Ето цялото съобщение: "Ние сме терористичната група Orwell. Информираме ви, че сме засадили взривни устройства (тринитротолуен) на територията на сградата на медийната компания "24 chasa" Детонацията може да възникне по всяко време от момента, в който отворите това писмо".

Източник: Нова телевизия

Снимка: 24 часа