Липсата на достъп до морския бряг в местността Буджака не е в дневния ред на Христо Иванов и съмишлениците му от „Демократична България“. По-рано днес бившият правосъден министър пристигна в Росенец, за да провери на място дали достъпът до плажа там вече е свободен.

Той обаче отказа да откликне на призивите да провери и созополския бряг. На журналистически коментар, че и на Буджака от години няма достъп до плажа, Иванов заяви: „Така твърдите вие, но не това е темата.“

Той отказа да продължи разговора за Буджака и именията, които са изградени в местността. Обясни, че не е запознат с казуса и за това няма да го коментира.

Според Христо Иванов усилията му и тези на съпартийците му ще останат концентрирани върху Росенец и брега до „сараите на Доган“.

„Идваме тук, не защото това е единственото място, което има съмнения за някакви незаконни териториални действия, а защото считаме, че това място е знаково. И защото става дума за огромен възел от политическа корупция, дълготрайно изграждане на влияние върху национални институции и поради тази причина смятаме, че от всички подобни казуси, този е знаковият“, заяви Христо Иванов.

В местността Буджака имение има бизнесменът Иво Прокопиев. Преди дни от Прокуратурата обявиха, че там са открити серия от нарушения и достъп до плажа , реално няма.

„В местността „Буджака“ се установи наличието на оградени с масивни огради терени и масивни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали. Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която може да бъде опасна за преминаващите през нея граждани. За обектите в местността „Буджака“ са образувани отделни прокурорски преписки“, съобщиха от държавното обвинение.

 

Снимка: ВАП